eerstehulpbijwerk.nl

Aan het werk als verkeersregelaar!

Ben jij een echte aanpakker en breng je graag het verkeer in goede leiden? Dan is het wellicht interessant om te kijken naar een functie als verkeersregelaar. Als aanpakker in het verkeer zul je veel buiten zijn, kun je zelf je werkuren bepalen en werk je met gezellige collega’s. Het kan zo zijn dat je al ervaring op hebt gedaan en wellicht toe bent aan een nieuwe werkgever, maar is het ook mogelijk om zonder enige ervaring aan de slag te gaan als verkeersregelaar. Je zult intern worden opgeleid en dagen meedraaien, om vervolgens zelf op pad gestuurd te worden. Hoe ziet het werk van een verkeersregelaar er nu uit en wat kun je verwachten? Laten we er eens naar kijken!

Het werk van een verkeersregelaar 

Wanneer je als verkeersregelaar aan het werk gaat, zul je ervoor zorgen dat verkeer op een veilige manier in goede banen wordt geleid, voornamelijk op bouw- en infraprojecten. Als verkeersregelaar zien de deelnemers in het verkeer je als gastheer of -vrouw van het bouwterrein of bijvoorbeeld een afgesloten kruispunt, waarna je deze mensen op een veilige en goede manier een omleiding laat volgen. Het is van belang dat je de regels in het verkeer goed kent, zodat jij kunt aantonen wie de baas is in de aangewezen verkeerssituatie!

Er zijn verschillende voordelen om voor het werk als verkeersregelaar te kiezen, maar helpen we je er graag een handje bij:

Ook zonder diploma aan het werk!

Maak jij je soms wel eens zorgen omdat je geen diploma hebt? Sommige werkgevers eisen dat je een bepaald niveau of een opleiding hebt afgerond, maar is dit als verkeersregelaar niet nodig! Er wordt naar een functie als verkeersregelaar vooral gekeken naar je inzet en de motivatie om aan het werk te gaan. In een 4-daagse cursus is het namelijk al mogelijk om te leren en ervaring op te doen in de praktijk, om vervolgens met de juiste begeleiding te starten in het werkveld! Evaluaties zijn constant mogelijk en kijkt de begeleider ook naar de verbeterpunten, om zo bepaalde situaties steeds beter op te lossen en je zelfverzekerd in je schoenen zult staan!

 

Mobiele versie afsluiten