eerstehulpbijwerk.nl

Werkschoenen voorkomen de behoefte aan eerste hulp

werkschoenen

Werkschoenen zijn over het algemeen geen schoenen die we zonder verplichting dragen. Veel mensen hebben op de werkvloer geen andere keuze dan het dragen van werkschoenen. Dit heeft vaak te maken met verschillende veiligheidsnormen. Het gaat hier dan vooral om risicovolle werkplekken zoals bouwplaatsen. Natuurlijk wil geen enkel personeelslid dat zijn of haar personeel eerste hulp bij werk nodig heeft. Daarom vertel ik in mijn blog op Eerstehulpbijwerk.nl meer over verschillende werkschoenen.

Welke werkschoenen zijn het meest veilig?

Natuurlijk ben je in mijn blog op zoek naar tips over hulp en veiligheid. Daarom vertel ik nu graag welke werkschoenen bij welke veiligheidsnormen horen. Hier zijn namelijk wetgevingen voor opgesteld die werkschoenen in bepaalde klassen indelen. Als u op zoek gaat naar veiligheidsschoenen dan kan je deze aanduiding terugvinden als S1, S2, S3, S4 en S5. Elk type heeft zijn eigen kenmerken. Vraag dus voor aanschaf goed bij je werkgever na welke veiligheidsklasse je nodig hebt. Als dit allemaal al voor je geregeld wordt, is dat natuurlijk extra prettig. Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende klassen:

Verschillende soorten werkschoenen

Natuurlijk is het prettiger om werkschoenen te dragen die ook lekker zitten. Je wil natuurlijk dat ze aan een bepaald type comfort voldoen. Wie graag de perfecte werkschoenen wil vinden moet nadenken over de activiteiten die worden gedaan. Zo zijn hoge schoenen minder geschikt voor bukken, maar beschermen ze de volledige enkel wel. Lage schoenen zijn juist weer meer geschikt voor veel in- en uitstappen en wel voor bukken. Er zijn veel merken waar je een keuze uit kan maken, zoals bijvoorbeeld Sika, Grisport, Emma, Sixton Peak, Redbrick, No Risk, Planet Europe, Buckler, Magguard, Safety Jogger en Bata. Zo is Grisport bijvoorbeeld één van de meest verkochte merken. Ze zijn sterk en betrouwbaar en zorgen er zo voor dat ze echt veilig zijn.  Ook voor vrouwen en kinderen zijn er varianten beschikbaar. Vrouwen willen er vaak nog een beetje hip uitzien. Dat is vaak lastig met dit type schoenen, maar er zijn verschillende merken die een goede poging doen. Kies dus een paar uit die het beste bij je past.

Mobiele versie afsluiten