De voordelen van een zakelijk e-mailadres

De voordelen van een zakelijk e-mailadres

Je droomde er al tijden van:  het starten van een eigen bedrijf. En eindelijk is het zo ver, je droom is werkelijkheid geworden. Als je een eigen bedrijf opricht is het aanmaken van een zakelijk e-mailadres niet verplicht, maar het kan wel erg handig zijn. Het draagt namelijk bij aan de professionaliteit van je bedrijf. Wanneer je een bedrijf start is het verstandig om zakelijk en privé gescheiden te houden. Met een zakelijk e-mailadres staan de zakelijke gegevens overzichtelijk op een rijtje.

Professionele uitstraling

Een eigen zakelijk e-mailadres straalt professionaliteit uit. Je geeft bijvoorbeeld op een borrel een visitekaartje aan een potentiële klant met daarop jouw bedrijfsnaam en jouw zakelijke-mailadres. Dit oogt professioneel. Een e-mail zoals lisaatje1992@hotmail.com staat niet erg zakelijk op een visitekaartje. Ook is het aan te raden om een e-mailadres met ‘info@’ te gebruiken. Dit is echter niet geheel gratis. Je betaalt hier een bepaald bedrag per jaar voor.

 

Het gebruik van een e-mailadres van een internetprovider zoals Ziggo is ook mogelijk. Maar houd er rekening mee dat als je van provider wisselt, je ook je e-mail moet wijzigen. Je moet dan al je klanten laten weten dat je een nieuw mailadres hebt en dit kan erg onhandig zijn.

 

 

Overzichtelijkheid

We weten allemaal hoe vervelend het is als al je mailtjes door elkaar staan. Helemaal als je een eigen bedrijf runt met één e-mailadres. Je persoonlijke en zakelijke mailtjes staan in één inbox en dit kan erg onhandig zijn. Als je een zakelijk e-mailadres aanmaakt, houd je alle mailtjes gescheiden. Je krijgt hierdoor een overzichtelijke mailbox. Ook is het handig om specifieke mappen aan te maken in je zakelijke mailbox. Je kunt de mails bijvoorbeeld sorteren op klant, periode of onderwerp. Dit geeft veel structuur aan je mailbox, zo ben je er zeker van dat je alle berichten snel terug kunt vinden.

 

Koppelen met webmail

De meeste mensen hebben al een privé e-mailadres zoals Gmail of Outlook. Je kunt je zakelijke e-mailadres ook koppelen aan je privémail. Bij de settings van de webmail kun je gemakkelijk een account toevoegen. Als je op deze manier je mailboxen hebt gekoppeld, moet je er wel opletten dat je met het goede mailadres je e-mails verstuurd. Je wilt natuurlijk niet je zakelijke mailtjes versturen met lisaatje1992@hotmail.com.

Reageren is niet mogelijk.