Medische klompen voor iedereen in de zorg

Medische klompen voor iedereen in de zorg

Een nieuwe baan betekent ook voorbereiden op nieuwe dingen. Vooral met een baan in de zorg komt er een soort nieuwe levensstijl bij kijken. Ga je werken in de zorg dan zijn medische klompen bijvoorbeeld een must. Omdat je de hele dag in beweging bent en niet op elke schoen lekker kunt lopen. Om je te helpen bij het voorbereiden op je nieuwe baan, zetten wij in deze blog alles op een rij. Van hygiëne, tot medische klompen!

Waarom medische klompen belangrijk zijn

Het zijn misschien niet de allermooiste schoenen die je zult hebben, maar klompen zijn wel de  beste schoenen voor in de zorg. De gemiddelde ziekenhuismedewerker loopt een heleboel kilometers op een dag en dat kan op den duur vervelend worden. Door de vorm en het materiaal van medische klompen worden de voeten én de rug op de juiste manier ondersteunt. Zo is het voor artsen en verpleegkundigen geen probleem om zoveel te lopen. Je redt de levens van anderen, maar ook aan je eigen veiligheid moet gedacht worden. Met de antislip waar de klompen mee zijn voorzien ben je er zeker van dat je nergens over uitglijdt! Het zou immers zonde zijn als je zelf geblesseerd raakt bij het helpen van een ander.

Medische klompen en hygiëne in het ziekenhuis

We hebben het al gehad over een andere levensstijl als ziekenhuismedewerker. Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je jouw hele leven overhoop moet halen en opnieuw moet beginnen! Er zijn echter wel een aantal dingen die je misschien moet aanpassen als ziekenhuismedewerker. Om te beginnen zijn nagellak en kustnagels in het ziekenhuis een no-go. Omdat hygiëne in het ziekenhuis op nummer één staat, is het absoluut niet toegestaan om nagellak te dragen. Meestal wordt make-up ook niet gedragen. Ben jij iemand die er van houdt om zich op te tutten dan moet dan voortaan buiten werktijd om! Daarnaast zijn de klompen ook erg hygiënisch. Je bent in het ziekenhuis namelijk veel met vocht bezig. Mocht er onverhoopt iets op je medische klompen vallen dan kun je deze zonde handen uitdoen!

Medische klompen, waar koop ik ze?

Het kopen van medische klompen doe je gemakkelijk online. Op dezelfde manier als dat je ‘’normale  schoenen’’ online kunt bestellen, zijn medische klompen ook te bestellen. Met alle verschillende kleuren en designs kun je altijd een paar  medische klompen vinden dat bij je past. Voor zowel verpleegkundigen als artsen zijn er genoeg klompen om uit te kiezen. Nu je dit weet zijn de basis kledingvoorschriften voor in het ziekenhuis zo goed als duidelijk.

Reageren is niet mogelijk.