Een BHV hulpverlener tijdens de vakantieperiode

Een BHV hulpverlener tijdens de vakantieperiode

Een BHV hulpverlener zorgt voor veiligheid op de werkvloer. Als er zich onverwachts een incident voordoet dan moet er altijd een BHV hulpverlener paraat zijn. Wanneer dat niet het geval is dan komt de veiligheid van het personeel in gevaar. Tijdens de zomer kunnen er problemen ontstaan wat de bezetting betreft. Als bedrijfsleider is het daarom belangrijk dat je goed in kaart brengt welke medewerkers allemaal beschikken over de juiste certificaten om hulpverlening aan te bieden. Op basis daarvan kun je dan de roosters aanpassen en zorgen dat er te allen tijde een hulpverlener beschikbaar is. BHV in de zomer kan in sommige gevallen lastig zijn.

De rol van de hoofd bedrijfshulpverlener

De hoofd bedrijfshulpverlener speelt een speciale rol binnen een bedrijf. Dat is de persoon die ervoor moet zorgen dat er altijd een hulpverlener op de werkvloer aanwezig is. Dat kan in de zomermaanden een lastige verantwoordelijkheid zijn. De hoofd bedrijfshulpverlener is een persoon die alles goed in de gaten houdt. Door roosters te maken kan ervoor gezorgd worden dat er altijd een gecertificeerde BHV-er beschikbaar is. Een hoofd bedrijfshulpverlener weet dus precies wie er allemaal gevoegd is om onder andere eerste hulp te verlenen. Ook is hij of zij ervoor verantwoordelijk dat de kennis van al deze mensen up to date is. Voor de meeste certificaten geldt namelijk dat je jaarlijks terug moet komen om je geheugen op te frissen. Bovendien verandert er nog weleens wat aan hoe bepaalde handelingen uitgevoerd moeten worden. Door jaarlijks terug te komen voor een herhalingscursus blijft alles fris in je geheugen en weet je zeker dat je over de accurate informatie beschikt.

Een bedrijfshulpverlener is altijd noodzakelijk

Natuurlijk zal er bij de meeste bedrijven niet vaak sprake zijn van een noodsituatie. Desondanks moet er altijd een bedrijfshulpverlener aanwezig zijn. In een kritieke toestand kan zo iemand levens redden. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker eerste hulp nodig heeft of wanneer een gebouw ontruimd moet worden.

Reageren is niet mogelijk.