Eerste hulp bij rooster maken als manager

Eerste hulp bij rooster maken als manager

Ben jij een manager? Moet jij elke week, maand of ieder kwartaal een rooster maken voor het personeel? Dan ben je hier waarschijnlijk wekelijks behoorlijk wat tijd aan kwijt. Een rooster maken is immers niet alleen het puzzelen van de tijden van de beschikbare werknemers. Daarnaast moet je ook rekening houden met zaken als vrije dagen, ziekmeldingen en het onverhoopt uitvallen van diensten. Kortom, werken als manager kan behoorlijk wat stress en kopzorgen veroorzaken. Daarom geef ik vandaag eerste hulp bij het rooster maken als manager. Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn. Met mijn tips wordt zelfs deze vervelende taak echt kinderspel.

Hoe kun je jouw huidige routine verbeteren?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoe je jouw huidige werkzaamheden kan verbeteren. Waar liggen er kansen die je tot op heden nog niet hebt benut als het gaat om rooster maken? Wat kun je op de korte termijn doen? Zijn er ook oplossingen te vinden voor de lange termijn? Het is gezond om van tijd tot tijd kritisch te kijken naar de eigen werkzaamheden. Soms vind je namelijk een makkelijkere manier om dingen te doen als je even een stap naar achter zet. Neem afstand en wees kritisch naar jezelf toe. Soms kan een kleine aanpassing in jouw eigen tijdsbesteding het rooster maken aanzienlijk vereenvoudigen.

Maak gebruik van de beschikbare tools

Ieder beroep heeft een aantal tools waardoor de werkzaamheden wat makkelijker worden. Vakmannen hebben bijvoorbeeld letterlijk gereedschap. Tegenwoordig zijn er voor veel kantoorbanen ook de nodige online tools ontwikkeld. Ik heb het dan natuurlijk over zaken zoals softwareprogramma’s. Om de haverklap worden er nieuwe programma’s, systemen en tools ontwikkeld. Maak jij wel gebruik van de beschikbare tools? Wist je bijvoorbeeld dat er tevens programma’s zijn die het rooster maken een stuk simpeler maken?

Alles eenvoudig online geregeld

Wanneer je een rooster gaat maken, dan begin je natuurlijk met het erbij halen van de beschikbare medewerkers. Door middel van tools kun je alles eenvoudige online regelen. Zo geeft het personeel aan wanneer zij wel of niet kunnen werken. Vervolgens gebruik jij die informatie om het rooster te maken. Dankzij zo’n handige tool kun je zelfs makkelijker diensten opvullen die plots uitvallen door ziekmelding, verkeerd opgegeven beschikbaarheid of wat dan ook.

Zoals je ziet hoeft het rooster maken tegenwoordig echt niet meer zoveel tijd in beslag te nemen. Dankzij mijn eerste hulp bij werk kun jij voortaan zorgeloos verder met de andere zaken op jouw To-Do lijstje.

Reageren is niet mogelijk.